English

Juni 2020: Kijk State of Sustainability 2020 terug

26 juni, 2020

Afgelopen donderdag vond in samenwerking met de Boekmanstichting de derde State of Sustainability plaats met uiteenlopende en mooie bijdragen. En ruim 150 aanwezigen. 

Marijke van Hees (voorzitter Raad voor Cultuur) liet haar gedachten horen over duurzaamheid. We presenteerden de eerste benchmarkdata en het onderzoek naar duurzaamheidsbeleid in de cultuursector mét een pragmatische toolkit. Jan Terlouw sprak op indringende wijze over de rol die cultuur zou moeten pakken in de duurzaamheidsopgave en theatermaakster Laura van Dolron stuurde ons de toekomst in met haar poëtische bijdrage. In break-out sessies zochten we verdieping en interactie voor 'makers', 'instellingen' en 'overheden'. 

We waren zeer verheugd over de grote belangstelling en op veler verzoek plaatsen we de State of Sustainability 2020 online om nog eens terug te kijken of te delen met anderen: 

  1. Hier kijk je het eerste plenaire gedeelte terug met o.a. Jan Terlouw en Marijke van Hees
  2. Hier kijk je de break-out sessie over instellingen terug met Frits de Vogel (Kröller-Müller museum) en Annemarie van Doorn (DGBC)
  3. Hier kijk je de break-out sessie over overheden terug met Sietske Poepjes (Gedeputeerde Provincie Friesland) en Marijke van Hees 
  4. Hier kijk je de break-outsessie over makers terug met Lowie Smink (Hoofd Productie & Planning, Het Nationale Theater) en Maze de Boer (Beeldend kunstenaar)
  5. Hier kijk je het tweede plenaire gedeelte terug met Laura Dolron